Soon Ajm Gonna Crack Like A F'ing Balloon..

120570-7
Jag känner mig frustrerad och arg. Det finns så mycket som jag skulle vilja berätta, så mycket som jag skulle vilja säga för att bara få det ur mig. Att vara så irriterad på en person är ju inget som jag vill men att få ur min vrede skulle bara orsaka lidande.. Respekt är ett viktigt ord och jag tycker det är tråkigt att det finns dom som inte respekterar andras val i livet. Att sedan beté sig som en barnunge och försöka ge andra sluldkänslor för något som man inte något med att göra känns även det lite patetiskt. gah!
Sitter och lugnar ner mig med Jack Johnson och det tycker jag fungerar ganska bra, han får mig åtminstonde att tänka på annat.. och inte känna sådär hatisk som jag skulle göra utan honom.

Igår tillbringades dagen först med Elin, vi gick runt på stan och mysa oss som sedan följdes tätt av en planerad "tjockdag" med Liz. Vi bakade muffins, tittade på film och hade oss. Vi var påväg in till hennes rum då Liz plötsligt gled graciöst en meter på en "hjärteask" och tog i skrivbordet med en duns. Vi skrattade hysteriskt och jag fick inte fram ett ord eftersom bilden av en glidande Liz fick mig att kikna av skratt. Kanske lite svårt för den som läser att se det humoristiska i det men det räcker med att ni läser detta, det var roligt! Efter att en skål med 10 muffins som snabbt blev tom tog vi oss för magen och jag måste säga att vi  lyckades, we had become to fat lajdiis! Hurray!

Tanken var ju att efter min tjocka dag igår så skulle denna dag bli mer.. vad ska man säga.. Aktiv! Men Icke sa Nicke. Att gå och handla i snövädret gjorde mig sittande resten av dagen och det resulterade till att dagen har blivit minst lika tjock idag också, inga muffins dock. .

Nu ska jag drömma vidare till Jack's ljuva stämma ;D..



Chicago

smyg

I fell in love again
all things go, all things go
drove to Chicago
all things know, all things know
we sold our clothes to the state
I don't mind, I don't mind
I made a lot of mistakes
in my mind, in my mind

I Don't Like Mondays But This Was Good..

Detta har varit en sån där skön dag, en sån dag som man bara har behövt glida igenom, utan krångel och tjaffs, utan bara glid. Om man vill uttrycka det på det viset.. hähä. Det roligaste var väl endå när jag, julia, nadine och karin upptäckte att jag kan sjunga precis som Tommy Nilsson.. "..Så kom Ameeeliiiaaa!.. Kom och ta varann i hand.. (eller hur 17 gubbar den går).. Så lät det iallafall och jag måste ju medge att även om det inte var så vackert så lät det precis som Tommy Nilsson, sådeså!
 
Något som jag iallafall tyckte var väldigt tråkigt var när det var dags för språk.
Jag tycker självklart att det är kul att kunna ett språk, men att lära sig det? Blääää... att man inte bara kan födas som fransk-, tysk-, engelsk-, italiensk-språkig bäbis så skulle folk kunna kommunicera bättre, folk skulle bli mer allmänbildade och att ge barn IG i språk skulle inte existera (även om jag är ganska bra på det ämnet).

Kvällen har bestått ut av att ha varit på danskolan i fyra timmar. Där har jag dansat, pratat och flummat med Martina, käkat Chiabatta(?), läst Elle, tittat på när folk dansar, dansat själv och undervisat. Ingenting som har förbättrat min huvudvärk men det gjorde mig glad iallafall och det är väl endå det som är huvudsaken!

Nu har jag satsat halvhjärtat på min franskaläxa i en timme och kommer ingen vart så jag tänkte försöka anstränga hela hjärtan nu så får vi se vad det bär av...

Jag har en dröm..

120570-5

Att vara sjuk och eländig är inte det roligaste. När jag egentigen skulle varit på dansskolan i 4 timmar idag så sitter jag och tittar på tv dom timmarna istället. Trots att jag känner mig för svag för att göra något så känner jag ett behov av att sticka ut och springa. Jag vill klättra upp i Faluns högsta träd och skrika att jag vill ha vår! Jag vill cykla till en dunge i skogen och äta bullar, jag vill ha rött hår och dansa till mina sista dagar i livet, jag vill skapa med mina händer och springa barfota i sanden och titta ut mot horisonten, jag vill skratta med mina vänner och prata om gamla minnen och jag vill undervisa i dans och se folk utvecklas. Detta är drömmar som jag vet att dom kommer att besannas. Bara man anstränger sig lite så lyckas man med allt..

: ) ... 


Freaky Friday

Det är helg och jag mår toppen. Det är det som gör fredagen till den mest underbara dag som finns eftersom man då vet att det inte är förens måndag som skolan börjar igen. Hela min skoldag har gått utmärkt och med några skrattsalvor under lektionerna blir ju dagen aningen roligare..
Jag begedde mig efter ett styrka och kondition pass på gympan direkt ut i regnet på cykeln för att ta mig hem till Gabriella som både hon och Christoffer satt och väntande på mig på hennes trappa. Hoppade in i hennes farmors bil som skulle ta oss till staden. "Lust och Fägring" var vårt slutmål, Gabriella skulle nämligen pierca sig i naveln. Jag som är rädd för nålar och allt som hör där till kände en obehaglig känsla i magen så jag förstår henne om hon inte tyckte att jag var världens bästa stöd. Efter en grimas från Bella var allt över. Offe stod i ett hörn och vart tyst medans jag satt och stirrade på Bellas navel. Ett litet rör stack upp från hennes navel och jag måste säga att det inte såg speciellt bekvämt ut. Men med lite krångel så var piercingen äntligen på plats och det var en nöjd flicka som klev ut från Lust och Fägrings port. Efter en fikapaus och köpe av hårfärg så var vi redo att bege oss hemmåt. Vi pratade, skrattade och lyssnade på musik i hennes rum då vi sedan satte oss i Gabriellas bubbelpool satt vi och pratade gamla minnen och det överflödade nostalgi på fridhemsvägen. Där satt jag med min hårfärg i håret och jag kom ju på att jag måste skölja ur den också! Snabb som jag var tog jag mig till duschen riktade de varma duchstrålarna mot mitt huvud. Med några snabba svep med handduk, hårmousse och hårtork var jag äntligen vacker i håret.
 
Nu sitter jag här röd och lockig, trött och glad och väntar på att jag ska ta intiativet till att gå och lägga mig för imorgon är det nämligen tävling i Gävle. Hoppas på många pallplatser och att bara få känna adrenalinkicken när man går in på golvet och se de flera hundra som sitter och tittar, det är en skön känsla som är svår att uppnå på något annat sätt. Där ska jag briljera med mina bra danskunskaper och röda hår. 

Dags att lyfta på hatten och gå och lägga mig.. Ha det bra! :)


Sufjan Stevens

Sufjan Stevens

Sufjan Stevens och hans underbara låtar värmer mig den mest kyliga höstkväll..
Hans sköna röst och vackra låttitlar får mig att bli glad ..  alla älskar Sufjan!



Fridens Liljer.

Nu blir jag tvungen att skriva om gårdagen(lördag) eftersom det för mig känns som idag pågrund av att jag inte har gått och lagt mig än. Och har jag gjort dig förvirrad nu så är det så..

Dagen har iallafall varit jättemysig och bra. Jag vaknade av att Elins mobil ringde, det var hennes far, och inte hinner man somna om förens mobilen ringer igen. Jag ger upp, tänkte jag och jag och Elin gick efter en stunds kacklande i min säng upp och åt frukost. Där satt vi samtidigt som vi skrålade till Dylan's vackra låtar. Klockan slog både 3, 4 och halv 5 då Elin var tvungen att bege sig hemmåt till Bäsna.
Jag kände att en viss trötthet började visa sig. Med tanke på hur sent mitt kalas blev i fredags så kanske det inte var så konstigt. Som på en räkmacka gled jag runt i huset och hoppades på att nåt spännande skulle hända. För att fördriva tiden så gjorde jag något så underhållande som att sätta mig vid datorn. En kväll som jag trordde skulle bli riktigt tråkig blev istället underbart kul eftersom jag efter en överenskommelse kom fram till att jag skulle glida hem till Liz. Det gjorde jag. Vi skattade, pratade och hade väldigt trevligt och så måste jag ju påpeka att jag fick två fantastiska skivor av henne med ett fint hemgjort omslag. Vi gick i rask takt till bussen men missade den med ca 20 fotsteg från busshållplatsen. Både ett suck och stön gavs men som två fina hurtbullar gick vi till stan för att sedan sätta oss på Café Slaggat'n. Där satt hennes vänner och vi spelade kort, pratade och skrattade och även där bajs blev en del av  ett samtalsämne, mysigt för den som gillar det! (Alltså att sitta på café, inte prata om bajs)
Jag och Liz tog oss till en viss Mc Donalds där vi under en pratstund om Spanien väntade på våra bussar. Vi sa "hejdå!" och skildes åt då vi skulle kliva på olika bussar. Du gör mig glad!

Resten av kvällen har bara varit ganska slapp och skön eftersom jag pågrund av min trötthet inte orkar vara annat än lat och bara, väldigt trött. Just nu känner jag hur ögonlocken börar li tung på mig då ja funderar på att ta intiativet till att gå ovh lägga mig. skönt, skönt!

Fridens Liljer!


food and love

Sitter och tittar på Greven av Montecristo. Jäklans bra film måste jag medge. Svårt att inte avundas de vackra kvinnornas håruppsättningar och kläder. Även om jag gillar korsetter så tror jag att jag skulle tröttna ganska snabbt på att kippa efter andan varje dag så kanske att jag bara håller mig till att vara vacker i håret. Nog om hår och film!

Idag har det varit en gläjdefylld dag som mest har bestått ut av en massa skratt och leénden. Dagen började med ett snabbt tandläkarbesök som enligt mig gick prima ballerina. Sköter mina tänder så bra så! Cyklade hem och hoppade in i duschen (man blir ju svettig av att cykla) för att sedan ta en sväng med cykeln igen till stan och min praktikplats.
När klockan sedan slog tjugo över fyra var jag tvungen att cykla till träningen och på den så måste jag väl säga att det gick hyffsat. Står lite still i koreagrafi-skapandet dock och det är sjukt jobbigt eftersom det gick så bra i somras att freestyla lite. Kanske att jag kan lägga in lite kullebyttor i dansen?.. njaee.. Men iallafall. Efter en timmas träning och lite tjattrande med mina vänner på danskolan var det dags att bege sig hemmåt. Cyklande och flåsande tog jag mig upp för alla dessa backar och dalar som jag måste bestiga för att komma hem till mitt underbara hem, ett hem byggt av kärlek och .. maaat. 

Dags att ägna sig åt tv-tittandet nu. Det är den onda mot den goda i en läskig svärdkamp.. hua

Ge mig choklad

Här sitter man, kissnödig, frusen och lite allmänt glad och myser framför Tv:n. Känns verkligen att det är höst. Man blir lite sådär lätt hängig och trött hela tiden, rädd att en förskylning är påväg. Det är bara att vänta och se antar jag.
Att livet känns så underbart nu är inget jag går och bär på i hemlighet. Jag följer min vän Lizz exempel och tänker att livet inte blir ju roligare än vad man gör sig och det är ju bara att hålla med om. Det ända som behövs är ju att skratta och vara glad och det tycker jag att jag har lyckats ganska bra med. Efter både upp och nedgångar ( kan bero på åldern) känns det som livet flyter på så himla bra och det är ju fantastiskt. Därför tänker jag njuta av det så länge det varar. Att man ständigt är omgiven av en massa underbart folk är ju inte heller fy skam.
Att lyssna på musik är ju också trevligt. Jag spinner vidare på min braiga låt som jag tyvärr inte tänker låta någon annan ta del av, det är ju mest roligt att ha något eget att tralla på tänkte jag.

Måste också påpeka att jag är grymt chokladsugen! Vad gör man åt det när man inte har någon choklad? Bara att bita i det sura äpplet och hoppas att jag får min choklad imorgon antar jag. Russin har iallafall lovat mig en chokladkaka i födelsedagspresent och att jag ska få den på fredag.. måste stå ut!

Är dags att gå på toa nu för fröken Anna kanske? Ja, för att förhindra en väldigt blöt olycka är det nog bäst så..