danceomania

image25

Att dansa är bra, att dansa är kul, att dansa är underbart

An old contribution

Skratt och gråt i en salig blandning..

Att skratta är bra. Att skratta är kul. Att skratta är underbart. Jag är bra på att skratta. Att skratta är skönt. Ibland kan jag skratta när jag är ledsen. Ibland kan jag skratta när jag är arg. Ibland kan jag skratta när jag är chockad. Att skratta är befriande. Jag kan skratta så att jag börjar gråta. Jag kan skratta så att det känns som magen vänder sig ut och in. Jag brukar sitta och skratta. Jag brukar stå och skratta. Jag brukar ligga och skratta. .. och det är lika kul varje gång..

Att gråta kan vara jobbigt. Att gråta är inte alltid kul. Att gråta kan vara skönt. Att gråta kan vara underbart. Ibland kan jag gråta när jag är ledsen. Ibland kan jag gråta när jag är glad. Ibland kan jag gråta när jag är arg. Ibland kan jag gråta när jag är chockad. Att gråta är befriande. Jag kan gråta så att jag börjar skratta. Jag kan gråta så att det känns som jag inte har några tårar kvar. Jag brukar sitta och gråta. Jag brukar stå och gråta. Jag brukar ligga och gråta. ..

Tänk att skratt och gråt ligger så nära varandra. Att båda känslorna känns så viktiga att få uttrycka. Även om jag föredrar att skratta så tycker jag att det är oerhört viktigt att få vara ledsen ibland.. och då kan det vara skönast att bara gråta.. eller bara skratta...


(7 november 06)

I'm feeling cosy

Ljuvliga lov, jag längtar tillbaka. Jag brukar alltid inleda varje lov med tanken "Nu ska jag njuta!" och jag har nu till min stora lycka långt om länge lyckats.
Solen har varit brunnen i flera dagar vilket har givit mig både vårkänslor och fräknar. Dansanta Anna har dansat som aldrig förr och jag har nog aldrig haft sådan här träningsvärk i kroppen, trots det så vill jag bara fortsätta att dansa!

Igår hade min mysfamilj myskväll. Vi kikade på Djävulen Bär Prada. En sådan där banal film (som Axel så fint uttryckte en gång). Det jag har insett är att jag gillar banala filmer, det är så skönt att ibland bara titta på någon enfaldig film om kärlek, pussar och lätt humor som får en att känna sig lite smått mysig och inte sådär djup som man kan bli av endel filmer. Det är fint att vara mysig!


Det är bra att jag har dig

Strålande väder, igen. Det var med sådan otrolig lycka jag idag gick ut på min veranda i mina mysbyxor för att möta våren, fåglarna, och de vita dropparna vilket gav mig ännu ett lyckorus och triggade mig till att stå på händer.. 1 sekund, 2 sekunder, 3 sekunder.. KAMDIDidAM!.. sa det och jag låg på rygg och skrattkved av smärta. Jag vred huvudet mot min kanin och möttes av min kanins nyfikna ansikte och kunde han prata så skulle han nog säga, "Vad fan håller du på med?". Trots de klagande ljud som utstöttes ur min mun lyckades jag ställa mig upp på fötter och sätta mig på verandakanten och tänka lite djupa tankar. Jag funderade och kom på hur viktigt det är att låta sig själv känna sig bra att känna sig nöjd med sig själv och de lilla man åstadkommer genom att finnas till. Att känna sig trygg i sig själv och i andra och lita på att allt ordnar sig. Jag är bra. Du är bra,  ja nästintill bäst.

Denna visa gillar jag, den brukar jag och Liz sjunga tillsammans. Jag är så glad som har dig!"

Vad det är bra att jag har dig.
Vad det är bra att jag har dig.
Vad det är bra att vi har oss
och jättebra är det förstås;
att vi får träffas varje dag
och va´ tillsammans, du och jag.
För ingen, nej ingen vill va´ ensam
.