Något gammalt och något nytt

För första gången, tror jag, tänkte jag blogga utan att tänka så mycket. Bara låta fingrarna löpa och tangenterna klinga och  skriva det som faller mig in. Vi får se vad det kommer urarta till.
I denna sekund så sitter jag och skriver med ena handen och luktar på den andra. Mest för att jag precis har diskat och är väldigt förtjust i allt som luktar gott. Något som jag precis insåg är att jag tycker om saker som luktar nytt och fräscht. Lukten av nyduschad, ny bil, nydiskad hand, nyfött barn?, nybadad, nya lakan, nyborstade tänder. Jag vill inte påstå att jag inte tycker om lukten av gammalt men associerar man gammal lukt med gammal ost, gamla svettstrumpor, gammal soltorkad tomat eller gamla lakan så kanske man föredrar en nydiskad hand framför gammal ost... jag vet nog att  jag iallafall väljer det första alternativet trots att jag, precis som den nya bilen och det nyfödda barnet, vet att min nydiskade hand en dag kommer bli gammal och lukta illa. Tots det kommer jag alltid påminnas om det som en gång vad nytt och som nu är gammalt... jag kommer tänka och påminnas... 

Det luktar höst

image39
Det luktar höst, minsann! Och jag måste medge att jag har längtat efter den friska luften och de röda löven.
I takt med höstens närmande så har studierna satt igång mer på riktigt vilket gör att jag får mindre tid till annat.
Det finns mycket som jag känner att jag borde hinna med men jag försöker intala mig själv att det inte går att göra allt alla gånger.
Något som jag ständigt får höra är att jag ska prioritera.
 Prioritera vad? säger jag då.
Det som främjar dig.
 Men hur vet jag vad det är i mitt liv som ska främjas?