Grattis i förskott!

Jag har en brist, tro det eller ej. Ett slags minus i registret, ett fel helt enkelt. Jag erkänner! Jag har en tendens att glömma bort födelsedagar, något som jag kan må ganska dåligt över. Ett grattis på födelsedagen brukar oftast komma dagen efter och jag blir tvungen att förklara att jag är jättedålig på födelsedagar och att det inte har att göra med att personen på något sätt är ovärd att ihågkommas. Något som oftast brukar svaras med ett skratt, och jag skrattar nervöst tillbaka, glad över att det sena födelsedagsbarnet inte tog illa upp. Trots det kan jag fortfarande inte komma över min skam och fundera över om min vän blev lite sårad trots allt. Jag tvivlar på att min brist är i den stora bemärkelsen att någon ligger hemma och gråter men man vill ju gärna visa att man bryr sig och dela dagen med denna.  
Men nu har jag ju erkänt och blottat det som jag faktist är sämst på att göra, att glömma bort födelsedagar. För att ingen ska må dåligt över sin/sina brister tycker jag att vi här och nu kommer överens om att vi istället kallar dom för vår charm... eller finare, tjuskraft. För våra brister är ju faktist en del av våran egna personlighet och gör oss till de egendomliga individer vi faktist är.



Jag borde skaffa mig en Almanacka!


Geschwint wintertid

Veckorna går så himla fort och jag kan inte riktigt komma underfund med vad det är som gör att allt går så rysligt geschwint (snabbt) till! Kanske är det allt i skolan och sysslorna med dansen som orsakar att det känns som veckorna bara rusar förbi? Innan man vet ordet av så har ytterligare en dag passerat och helt plötsligt finns det miljoner saker som man skulle ha hunnit med men dessvärre inte funnit någon tid till. Det är ju viktigt att stanna upp ibland och kanske göra något som inte allas kräver så mycket energi, bara ligga i säng och mest bara vara. Något som jag verkligen borde lära mig!  


NÅGON! REKRYTERA MIG TILL EN "LÄR-DIG-BLI-STILLA"-GRUPP!


Helg med Miss Li utan Müsli

image53Underbara helg! Jag skulle vilja påstå att helgen för mig (och kanske även för många andra) är som en slags morot och dragkraft för att orka vardagens göromål. Därför är det en otroligt skön känsla att komma hem på fredagen från skolan och mest känna lugn.. Aah...

Annas helg i korthet. - ointressant för den ointresserade

fredag - firades med underbart folk hemma hos Liz med att laga och äta en läcker pastasallad. Vi gick även igenom den nyanlända skolkatalogen för att sedan bege oss till Arenan och skåda Miss Li och hennes vackra spel. Vilken kvinna!


lördag - ägnades till att under hela för- och eftermiddagen ta hand om elever som på dansskolan skulle tävla. Krävande men kul!
På kvällen åktes det hem till Rylle, där även hans kompis Fredrik var, på humlebacken för att äta jättegoda lussebullar med vanilj i och se Butterfly Effect 1 och 2. 

söndag - Dans, dans, dans. Mest för att det är nästan det enda jag hinner med på söndagarna. Den lediga kvällen passade jag på att få pluggning gjord, jobbig men ack så viktig syssla!

/Anna


En liten tuva

image52

Liten tuva stjälper ofta stora lass.

Ett gott snöbollskast förlänger livet?

Rackarns vad det är härligt med snö! Trots att jag har borttappade vantar och får frusna fingrar kunde jag inte motstå, när jag var på väg hemåt, att göra årets första snöboll. Jag kramade den till en fin, rund boll och kastade den. Jag vill inte påstå att jag är född med någon särskilt bra kastarm (vilket även min gympalärare i högstadiet har noterat) så var det en känsla av välbehag jag kände när jag såg den vita bollen flyga de korta metrarna i luften. Hoppas att jag nån gång i vinter ska få till ett riktigt snöbollskast! Lycka till med era! :)


Konsten att klä ut sig

Wei! Trots att jag diggar hösten otroligt mycket så kunde jag inte motstå att ge ifrån mig ett litet glädjetjut när jag igår vittnade den första riktiga snön falla. Jag kan nästan anta att den kommer att försvinna lika fort som den kom, men likväl är den första snön alltid den första snön, mycket speciell!


Gårdagen ägnades till Halloween-mys med danstvåor och dansettor hemma hos Malin där klädkoden för kvällen var maskerad. Jag som inte har varit på Maskerad på år och dar fick den välkända maskeradsjukan "vad-ska-jag-klä-ut-mig-till"-panik vilket slutade med att det bestämdes för att jag skulle klä ut mig till, i strävan efter att försöka efterlikna, rödluvan som död. Synd nog lyckades jag inte se död ut men jag måste säga att mina vänner klarade skräcktemat desto bättre! Bl.a. Siamesiska spöktvillingar, svart madam, död ängel och söt men läskig pirat infann sig hemma hos Malin. Hua!  



Anna - Den Rödluvne döden


(jag gör en egen tolkning av Pousettes sätt att avslutna sina inlägg (han gör det bra), hoppas att det var okey!)