Jag skräv dagbok när jag var lit'n

Hej Ninni!
Idag åkte vi till Naturskolan i Vassbo.
Vi delade in oss i grupper. Jag, Joel, Emil och Sandra.
Vi skulle ta med oss åror, flytvästar, två renskin och två hinkar med pluppar och sånt som man har när man typ forskar kryp.
Sen tog vi en roddbåt till andra sidan.
Jag skratade mycket.
Guiderna hette Helge och Mia,
På andra sidan fick vi hugga ner träd. Vi fick en liten snutt av trädet.
Vi sågade ner en gran.
Granen var ful.
Sen åt vi.
Jag åt pannkakor.
Vi fångade småkryp.
Jag fångade en Myra.
Jag döpte den till Hero.
Den räddade min dag.

Hej då!


Trugnkänslan

Trugn, känslan av att vara trygg och lugn samtidigt (Tack Liz som kom på denna fina benämning)
Glädje
Ahh underbara ting..
Vakna upp hos Liz / ljuv musik tillfredsställa trötta öron / Thé som lenar / ljuva léenden / sol som smeker / spring och hopp i snö / vind som blåser / hår som fläktar / uppskatta / helg är bra


Blunda, andas, finnas till

(:kräm


Down By The Lazy River

Mödosamt med korta, hastiga andetag, röda kinder, lockigt hår som flyger åt alla håll och ett något för långa gåstavar joggade jag upp på den terrängbelagda skogstigen tätt bakom julia.. "hatar, hatar" viskade jag ständigt till mig själv, men jag skulle trotsa den onda principens representant i min värld och klara mig upp på toppen, och det gjorde jag.
Stolt efter dagens genomföranden kan jag bara sitta här och känna mig förtjänad av en kopp thé och prinsesstårta efter gårdagens spektakel. Mamma har fyllt år och trots att hon inte vill inse det så har jag varit tvungen att påpeka ett par gånger att det är 52 hon har fyllt och inte 42..

I åtanke att saker och ting blir vad man gör det till försöker jag hålla ut till skolavslutningen och göra mina läxor så gott det går (vilket bara är lögn) .. Denna vecka ska det väljas till gymnasiet och det är omöjligt att inte grunna sig över vad som komma skall.. eftersom jag knappt har någon aning om vad jag vill så gör jag ständiga besök hos min Syo vilket leder; ingen vart. Tack och lov så har jag ju chans att ändra mig framöver så ett katasrofval nu skulle ju inte leda till världens undergång.. har fått höra att med mina toppenbetyg så kan jag gå vad som helst.. rymdgymnasium?

Rymden, så oändligt och så mystiskt.. Vid 6 års ålder hade jag planen att bygga långa, långa trappor till varenda planet för att i hemlighet kunna ta sig dit ingen annan kunde ta sig. På månen skulle man kunna sitta hela dagarna och nätterna och bara käka ost, vilket månen var gjord av hade jag hört. På månen skulle det även växa bananer och bananer och ost var ju den enda kost man behövde för att kunna klara sig några veckor. Trots dessa stora planer har jag inte lyckats ta intiativet till att bygga mig några trappor till månen, men kanske, kanske en dag... kanske..

Geh

När allt känns sådär att man vill slå näven i bordet och säga "Nu räcker det!".
När allt känns sådär att man inte vet om man vill skratta eller gråta.
När allt känns sådär att man vill sitta på golvet och skrika som ett litet barn.
När allt känns så här så känns det bra att ha en mamma och en pappa som tycker om en och stöttar en, då känns det bra att ha en bror som man kan prata med och ha vänner som gör en glad.

Kram och godnatt


Att ständigt känna känslan av välbehag

Gynnad av lyckan och glädjen kan jag bara konstatera att detta sträva, trogna och känslodjupa dalafolk får mig att må så bra. Att skratta hysteriskt och känna värmen sprida sig i varenda fingertopp är en underbar känsla som oftast dyker upp när jag sitter på mysigt café med mysigt fok och dricker thé med honung i.
Något som jag gillar verkligt mycket är att ha fet- nostalgidag med Liz och skratta så man kiknar till Lill-Liz och Lill-Anna när dom ska sjunga och dansa.. Jag stod väl mest för den fina sången och Liz för den fina dansen. Att sedan Karl kom över och skrattade med oss gjorde ju allt så mycket mysigare.

Att nu sitta här och tänka tillbaka på den fina eftermiddagen gör mig varm inombords. Ständigt försöker jag göra saker som gör mig så lycklig som möjlig och jag måste medge att jag lyckas riktigt bra. yeahhvruula!!

Turistens klagan

Mamma står och skäller.
Ignorerar.
Försvinner bort.. bort där vattnet forsar i många fåror, omarmande av de mest fantastiska klippor. Bort där fåglarna frambringer de vackraste kvitter, där blommorna utsöndrar den ljuvaste doft och där känslan över att allt kommer ordna sig ständigt gör sig påmind. Känslan, detta hjärtats så värdiga språk.. Känslor som värmer, känslor som isar inom oss.. alla dessa känslor som gör oss påminda om att vi faktist lever.

Tillbaka.
Tillbaka till verkligheten.
Tillbaka till evig klagan.

Att omges av fina saker och må bra är fint dé


Stockholm är fint, Julia är fin, jag tycker om fina låtar,
jag tycker om fina ting

sthlm

julia

___________________

Hello darkness, my old friend;
I've come to talk with you again.
Because a vision softly creeping
Left its seeds while I was sleeping,
And the vision that was planted in my brain
Still remains within the sound of silence.

In restless dreams I walked alone,
Narrow streets of cobblestone.
'Neath the halo of a street lamp,
I turned my collar to the cold and damp
When my eyes were stabbed by the flash of a neon light
That split the night, and touched the sound of silence.

And in the naked light I saw
Ten thousand people, maybe more.
People talking without speaking,
People hearing without listening,
People writing songs that voices never shared.
And no one dared disturb the sound of silence.

"Fools," said I, "You do not know
Silence like a cancer grows.
Hear my words that I might teach you,
Take my arms that I might lead you."
But my words like silent raindrops fell,
And echoed in the wells of silence.

And the people bowed and prayed
To the neon god they made.
And the sign flashed out its warning,
In the words that it was forming.
And the sign said, "The words of the prophets
are written on the subway walls
And tenement halls, and whispered in the sounds of silence."

Casimir Pulaski Day

Ett nytt år. Ett alldeles nytt fräscht år.
Och det är den exakta benämningen på vad jag känner mig nu- fräsch.
Nej, skämt åsido känner jag mig ganska sliten, men det gör ingenting för jag känner mig så otroligt glädjefylld, förväntasfull och nöjd över vad som komma skall.
Vad är det då jag är så förväntansfull över?
Det vet jag inte, men jag kan skapa mig en liten bild, en fin bild.
I ett överflöd av kuddar, kramar och skratt kommer jag befinna mig i. Raffinerande musik kommer spelas, doftande ljus kommer tändas och hänförande bilder kommer skapas.  fina tanke.
Med dessa ord kan man tro att jag är den eviga optimisten, men är det verkligen så enkelt? Så enkelt att bara glömma det man helst inte vill tänka på?
Nej, men mitt cyniska jag säger jag att en optimistik inställning kommer ta mig framåt. En inställning som jag kommer försöka hålla kvar inom mig, vad som än händer. 
 

kräm. fräsch