Överstökad jul och gravidtankar

En vecka av jullovet har nu passerat och jag måste bekänna att det inte är förens nu som lugnet har infunnit sig på riktigt. Jag hade nästan glömt bort hur det kändes att bara sitta inomhus en dag och bara ta igen sig genom att dricka thé, läsa böcker och spela Fia Med Knuff. Kanske är det tack vare att julen är överstökad som jag helt plötsligt har funnit frid. Som sagt! Julen har avverkats och paket har öppnats och av min älskade småbittra Farmor fick jag något som kanske skulle kunna klassas som högst märkligt, då vill jag även poängtera att det var min Pappa som köpte klappen åt henne (Farmor stod bara för pengarna). Jo, jag fick en bok där man får följa en tonårig flicka som på en fest har sex med den coola killen Arvid och oturligt nog blir ofrivilligt gravid. Ja, jag kunde inget annat än att lé och var tvungen att fråga vad han hade för avsikt att köpa just den här boken... han ryckte på axlarna och sa; Ja, man vet ju aldrig...

Haha.

Detta gåtfulla svar fick mig att fundera och inse att nej man vet nog aldrig riktigt säkert endå, vad det än handlar om, men jag är nog ganska säker på att jag inte går i gravidtankar, jo jag är nog säker!

Nightmare Before Christmas

Klockan har precis passerat tolvslaget och det är inte längre da'n före doppareda'n, vilket bara innebär en sak, det är julafton!
 Mina pysselfingrar som brukar komma till rätta så här i juletider är trötta och jag sitter här med det absolut finaste bruna handledsvärmarna med pärlor på som jag någonsin har ägt, vilket var en del av  finaste Liz julklapp.

Jag känner mig sådär härligt nöjd just nu, den bästa känslan!

Att fånga solstrålar under ögonfransarna

Man brukar ju tala om att morgonstund är guld i mun, som även min kära mormor alltid sa, men hur guld i mun är det att vakna till en gräll ringsignal en tidig morgon, något som egentligen är anledningen till att jag lyckas komma upp i tid.
I morse vaknade jag (trots ringsignalen) glad och utvilad och jag sträckte mig sådär lång som liz katter brukar göra. Jag har en vana och det är att lämna en liten glipa mellan fönsterbrädan och rullgardinen, allt för att vakna med en solstrimma i ansiktet, vilket jag underbart nog fick göra idag! Att ligga där i sin säng ihopkurad med lugnet i kroppen får en att fundera, fundera på att året har gått så galet fort! Så mycket man har hunnit göra och människor man fått träffa. En hel hösttermin i gymnasiet har stormat iväg och jag tycker om tanken på att det snart är jul... jag borde försöka sansa min entusiasm, men går det att hindra lycka?


svävar